12 ideer til gode lege og underholdning til  årets julefrokost

Er du blevet i tvivl om hvad der egentlig skal underholde alle dine gæster til den kommende julefrokost? Hvad end det er familie eller venner eller måske hele arbejdspladsen, så kan du sikkert finde hvad du søger lige her. Det er svært at finde lege til årets julefrokost, der ikke koster for meget, men faktisk så kan mange af dine allerede eksisterende brætspil hurtigt og nemt laves til et julebrætspil.

Pakkeleg går aldrig galt

Dette kan være en sjov måde at starte aftenen på. Du køber en eller to gaver og så starter spillet. På denne måde skal du heller ikke købe gaver til alle, og der er ingen der føler at du har glemt dem, ved ikke at købe en gave til dem. Alle kan være med, og hvis der er mange, så kan I jo have to tegninger i gang på samme tid.

Og så starter uret! 15 minutter hvor alle gaverne bliver taget, og endnu 15-20 minutter hvor man må tage gaverne fra hinanden. I kan endda gøre det lidt sjovere hvis I finder på nogle ekstra regler, som for eksempel, at hvis man slår en 3’er skal man give en af sine gave væk.

En jule quiz

En jule quiz er altid sjov. Den er både for børn og for voksne, da I kan inkludere spørgsmål om dette års julekalender, men også julekalendere fra da de voksne var yngre. Det kan også udvikle sig til lidt mere personlige spørgsmål, som hvad skrev onkel Jens sin kandidat om? Eller hvornår blev tante Birgit gift? Dette vil være rigtig morsomt for dem det handler om, men måske også gøre det lidt mere besværligt for dem der spiller. Den der vinder, får lov til at tage først når maden kommer på bordet.

Limbo med et tvist

Alle kender limbo, men måske bedstemor ikke skal være med til denne leg. Man sætter noget limbo musik på, og så putter man en pude under maven, så det kan symbolisere at man er julemanden. Dette kan også være en rigtig god måde at distrahere børnene og ikke mindst gøre dem trætte så de ikke laver for meget ballade senere hen. Der vil sikkert være nogle der overgår alle forventninger, og det vil jo imponere hele selskabet. Huske at man kan sænke limbo stangen, baseret på hvor høj personen der skal under den er.

Tegn og gæt

Hvem elsker ikke tegn og gæt. Du kan du tilføje et juletwist til alles yndlings tegnespil. Skift bare kortene ud med julefilmtitler, julesange eller andre sjove julerelateret ting for at gøre det til en aktuel aktivitet. Husk at dele alle op i hold, og det hold der gætter flest tegninger ud af 10 vinder. Dette vil gøre at alle kommer i højt festhumør og man kan udvide næsten alle sine brætspil til at være julerelateret på denne måde.

Beer-pong

Er I lidt mere til en jul med alkohol og lidt mere ungdommelig festlighed? Så skal man da overveje beer-pong som en jule aktivitet. Man kan sagtens gøre den julerelateret ved at have små jule-udfordringer under den kop man rammer. Et eksempel kunne være: du rammer en kop, din modstander løfter koppen, drikker øllen og under koppen står der: nævn 5 julesange på 10 sekunder, eller tag et shot af noget snaps. Dette kan skabe et lille tvist til et allerede intenst spil.

Man er aldrig for gammel til slædeløb

Sæt dig ned på en slæde og sus ned af bakken. Gør dig klar til at brænde julemiddagen af med slædeløb. Lad deltagerne stille sig op på toppen af en bakke (en sikker afstand fra hinanden for at forhindre en ulykke) og lad dem suse afsted. Først til bunden vinder! Denne jule aktivitet vil virkelig få alle i højt humør, og så har man også fortjent at få en varm kop kakao når man kommer hjem.

Sæt en hale på Rudolf

Dette er endnu et spil der kan være for alle. Hvad end man er gammel eller helt ung. Man skal have bind for øjnene og så får man Rudolfs hale i hånden (kan laves af nogle stykker garn og en nål) og så har man Rudolf foran sig (en tegning af Rudolf på et stykke pap), hvor man så skal sætte hans hale på. Den der kommer tættest på at sætte halen på vinder spillet.

Juleskattejagt

I stedet for at sidde om tv’et og slumre efter middagen eller mens du venter på, at der bliver plads til risalamanden, kan du tage på en juleskattejagt. Tilpas det ved at finde på ting, der er sentimentale for din familie, eller lav digte der fører til det næste spor på skattejagten.

Kan nogen huske ’Hvem er hvem’?

Tilpas det ikoniske spil ’Hvem er hvem’ ved at printe billeder af familiemedlemmer ud og erstat de originale billeder med dine egne. For at få din konkurrent til at gætte den rigtige person, skal de gætte det ud fra jule-spørgsmål som "Har din karakter holdt jul hos os?" eller "Er din karakter god til at bage småkager?" Når du er færdig med at spille, så kan man altid tage spillet frem igen til andre familie sammenhænge, hvor de nemt kan blive aftenens hit.

Måske et bingo spil mens i ser julefilm?

Denne film-bingoplade vil gøre det til en sjov familieaktivitet og holde alle væk fra deres telefoner. Lad os sige at i har sat jer i sofaen for at se Alene Hjemme, men alle sidder på deres telefoner. Ved at inkorporere bingo i det, så skal man være fokuseret på filmen og hvad de siger/gør, hvis det nu det er en del af deres bingo sæt. Det er nemt at finde et jule-bingo spil online, som man kan bruge til eget behov.

Hvem vil være med til et honningkagehus-konkurrence

Er du klar til at være kreativ og bygge det sejeste hus? Prøv at bage væggene og taget til husene dagen før spillet starter, og så køb en masse materiale som man kan gøre brug af for at pynte sit hus. Udfordr hvert hold til at bygge en kopi af deres eget hjem, en ikonisk favorit fra en julefilm eller den mest sindssyge struktur, de kan drømme om. Bare ikke spis for mange af dine materialer, før du er færdig! Honningkagehus er jo ikke altid til for at spise, men ofte også bare for at pynte hjemmet.

2 løgne og en sandhed

Man kan lave spillet på mange måder, enten ved at alle skal putte en hemmelighed ned i en skål og til sidst begynde at trække fra skålen og så gætte hvis hemmelighed det er. Dette kan altid skabe et smil på læben hos dine gæster. Men man kan også skiftes til at sige 2 løgne og en sandhed om sig selv, som hvor de andre så skal gætte hvad sandheden er. Der er mange variationer af denne slags spil, så kan man undersøge hvilket et af dem der passer bedst til ens selskab.

Menu
Top